Vi längtar efter…

• att nå fler av Götenes barn och unga och hjälpa dem att växa i sin tro.
  • att göra Jesus känd, älskad och efterföljd i våra olika verksamheter bland barn och unga.
  • att skapa relation till de föräldrar vi möter som lämnar och hämtar sina barn till våra olika verksamheter.
  • att församlingens barn och ungdomar på ett naturligt sätt växer in i församlingsgemenskapen, deltar och får ta plats på våra Gudstjänster. Därför söker vi nu en barn och familjepastor.

Om tjänsten

Vi har en växande grupp barn på väg upp i tonåren och tjänsten innebär att du ansvarar för barnverksamheten i kyrkan, samt de ledare som är engagerade i den. Du kommer även finnas med som en del i vårt ungdomsarbete PRISMA, som vi driver tillsammans med Equmeniakyrkan i Götene. Du arbetar i nyrenoverade fräscha lokaler anpassade för vår verksamhet.Vi behöver dig som kan leda, planera, utveckla och delta i våra samlingar tillsammans ett stort antal ideella ledare i vårt barn och ungdomsarbete. Du arbetar tätt tillsammans med övrig personal.

I nuläget har vi PRISMA, söndagsskola, söndagsskola XL för tweenies, café fredag för barn i åk 3-6, Götene Happy Kids (barnkör), tonår och konfirmation.

Personalteamet består av en omsorgspastor, en ungdomsledare och en vakanspastor. Vi har ett tätt samarbete med Equmeniakyrkan i Götene där ytterligare tre anställda finns, varav en ungdomsledare delvis anställd av Korskyrkan Götene.

Om församlingen

Korskyrkan i Götene är en församling med rötter i både Pingst och EFK och ligger centralt i Götene. Kommunen har ca 13 200 innevånare.  Församlingen består av ca 370 medlemmar i alla åldrar och över 100 barn, tweenies och ungdomar i vårt nätverk. Vår vision är att vara en öppen mötesplats med Jesus i centrum.

Om dig

Vi vill att du ska ha en stor kärlek till barn, unga och Jesus och vilja bygga relationer med Götenes barn, familjer och ungdomar. Vi vill att du ska kunna förmedla tro på Jesus. Utbildning och eller erfarenhet av att arbeta med undervisning och ledarskap bland barn och unga är meriterande. Vi ser gärna att du har någon form av teologisk utbildning  eller har gått bibelskola.

För frågor om tjänsten eller församlingen kontakta:

Ordf. barn och ungdomsrådet: Mattias Lundell tel. 0705-48 98 01
1973mattiaslundell@gmail.com

Ledamot Prismas ungdomsråd: Mattias Palmqvist tel. 073-720 98 99
mapalm72@gmail.com

Skicka din ansökan till rekrytering.pastor@korskyrkangotene.se snarast.